Zwanen-liefde?!

Knobbelzwanen blijven elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Waarom? Omdat het voor ze werkt! Ze doen samen het zware werk en hebben allebei een grotere kans om jonkies groot te brengen. Het helpt als je niet ieder jaar opnieuw tijd en energie hoeft te steken in het vinden en verleiden van een partner.

Zwanen zijn grote, langlevende vogels, maar ze gaan vroeg of laat toch dood. De achtergebleven partner is dan echt van slag en vaak duurt het wel tot het volgende broedseizoen voor hij of zij een nieuwe partner zoekt.

 

Tijd, geld en energie. Daar gaan we gretig mee om. Tijd steken we in werk, sport, en leuke dingen doen als er nog tijd over is. Stille tijd? Hoe moet dat? Wat heb ik er aan? Geld is makkelijk, liever te veel dan te weinig. Geld kan verslavend zijn. Deze verslaving valt onder gedragsverslavingen. Het werkt als XTC. Calvinistische werkhouding? Reformatorisch verantwoordelijkheidsgevoel? Of materialisme onder een christelijke noemer? We dwingen respect af bij anderen wanneer we veel geld en eigendommen hebben. Een dure auto, een groot huis, een verre vakantie, een tuin vol lustbevredigingen; een zwembad, een hottub, een  buitenkeuken. Maar geen tijd om er te ontspannen met elkaar….

 

Tijd is geld: werken dus, maak je tijd vol. ’s Avonds plof je oververmoeid in bed en morgen weer een dag. Ja? Zeker weten?

 

Seksualiteit lijkt voor de man in zulke tijden de verbinding nog te geven. Of de ontspanning om dan snel om te draaien en te gaan slapen. En de vrouw? Draait zij zich om en om? Wat gaat er hier mis? Vrouwen praat! Dit is zelfliefde. Hier mag een vrouw de man op wijzen om erger te voorkomen. De belofte is dat de een de ander trouw helpt en bij staat in alle dingen die tot het tijdelijke én eeuwige leven behoren.

 

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

 

Nog even en je geld verslindt je huwelijk en je gezin. Nog even dan wordt je geld gebruikt voor een alimentatie. Je zult tijd vrij móeten maken voor de regelingen die bij een scheiding komen kijken. Tijd om elkaar in de ogen te kijken. Te laat!? Het verdriet en de gebrokenheid is leesbaar. Daar zijn geen woorden voor (nodig). Geluk en liefde zijn niet te koop.

 

Stop op tijd! Durf stil te staan. Voel dat het niet goed gaat. Maak een nieuwe start. Samen nieuwe wegen inslaan en nieuwe keuzes maken is verrijkend. Je leven overzien en een koers varen die je samen gelukkig maakt is van huwelijksbelang. Waar liefde was is er een weg terug! Ook al heeft dit tijd nodig. Zoek zo nodig hulp bij een EFT therapeut. Zij lopen een stukje samen met jullie op het huwelijkspad met het doel om de kar in het spoor te trekken.

 

In de hectische tijd van kinderen opvoeden verliezen we elkaar wel eens uit het oog. Neem vooral in die hectiek tijd voor elkaar. Wij zijn dat vaak vergeten. Mijn man zei laatst dat dit lastig is en hij zich dan als derde wiel aan de wagen kan voelen. Een vrouw kiest intuïtief als eerste voor de kinderen en de zorg die zij nodig hebben. Wat vergeten we snel dat onze man de eerste was in onze relatie. Deze relatie moet dan ook steeds in onze gedachten en onze harten zijn. Met kinderen zijn we lichamelijk door de navelstreng verbonden (geweest). Kinderen hebben zorg en liefde nodig. Maar onze man niet anders!

 

Wij als vrouw en moeder zijn degenen die de spil zijn in het gezin. Wij hebben de mooie taak om het gezin te leiden. De man heeft zijn taak veelal buitenshuis. Hij is zijn vrouw dankbaar als zij dan de taken thuis op zich neemt en hem steunt. Vermoeide, afhankelijke of negatieve vrouwen kunnen uitputtend zijn voor een man. Laten we als vrouw ons bewust zijn wie we voor onze man behoren te zijn. De man mag zich in de vrouw die er voor hem is verblijden en de vrouw die daardoor gewaardeerd wordt is een blijde vrouw. En dat straalt ze uit.

 

Lieve vrouwen-moeders neem tijd om op te laden! Heb je wel eens goed nagedacht over Gods gebod? God lief hebben boven ALLES én onze naaste als (=) onszelf! Gelijk aan onszelf! Wij kunnen niet zorgen voor een ander zonder zorg voor onszelf. We hebben rust, ontspanning, positieve energie nodig om de ander optimaal te verzorgen en liefde te geven. 

 

Tips om elkaar echt te zien, handen en voeten geven: (vanuit katern Pro Life)

  • Stuur je partner elke week een lief appje
  • Schrijf eens iets wat je wilt benoemen op een kaartje
  • Geef in real life een compliment of oprechte aandacht aan je geliefde. Doe dat in elk geval op een moment dat iets pittig is
  • Geef je partner een blijk van waardering als er iets moois gebeurt
  • Benoem hoe lief je partner was in een bepaalde situatie voor de kinderen
  • Bevestig je partner af en toe eens dat je het fijn vindt dat hij meehelpt in het huishouden. Ook al vind je het heel normaal dat hij dat doet
  • Geef door middel van lichaamstaal aan dat je je partner ziet en waardeert. (knipoog, lieve lach, aanraking of iets anders wat bij jullie past)

 

We leven in een weggooimaatschappij. Als je niet langer enthousiast bent dan doe je het weg. Een auto of een partner….

 

We leven in een vergooi-je-leven-maatschappij. Pijn stop je weg. Leef met een lach. Doe net of het je niet uit maakt. Zoek naar triggers in je leven. LEEF! EENMAAL! EN ECHT!

 

Jongeren zeggen het soms letterlijk. Als ik geen triggers heb in een relatie dan houdt het voor mij op. Wat een onkundige haters van zichzelf. Dit is zelfs geen zelfliefde te noemen! Ze vergooien hun hele leven en hun toekomst. De triggers moeten steeds gekker zijn om weer een trigger te kunnen zijn. Ik las vorige week dat jongeren die porno-actief zijn in een relatie vaak geen orgasme meer krijgen. De reden is dat het niet spannend genoeg voor ze is. Ze zijn gewend aan buitensporige en ontspoorde ontwrichtingen die hen een kik geven. De geestelijke boosheden in de lucht hebben vat op hun leven en hollen dit uit. Eenzaamheid!? Hopeloosheid!? Wanhoop!? Waar leef ik voor?

 

Soms zit ik in gedachten de ruïnes te overzien. Wat een christen-vervolging in het Westen. Waakt en bidt opdat u niet in verzoeking komt. ‘Leidt mij niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze’. Wij zijn van onszelf zwak. Onze doodsvijanden, de duivel, de wereld en ik zelf vechten tegen Uw Heilig Kind Jezus. Wil ons toch behouden en geef ons de kracht van Uw Heilige Geest opdat wij in deze geestelijke strijd niet onderliggen maar altijd sterke weerstand bieden. Er is een actieve oorlog gaande. Blijven wij passief? Wat wordt er van ons in die staat, O Vader, als U ons verlaat? We zijn elk ogenblik in nood! U Die ons helpen wilt en kunt. Die in Uw Zoon verhoring gunt. Die door Uw Geest ons troost en leidt. Leidt mij in Uw Waarheid. Uw Woord is de waarheid. 

 

Na of zelfs in de zure tijden geeft God het Zoete. Wie het van God verwacht krijgt kracht! Zijn hulp zal blijken zelfs op het onverwacht en dwars door onmogelijkheden heen. Geloven we nog? Wie geloven we? Wat geloven we? 

 

Vriend(in) worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *