Ziet u/jij uit naar rust of naar een heerlijke dag in een verstilde omgeving? Dan bent u/jij er een stap van verwijderd. Alleen nog opgeven en inplannen.

Iedereen is welkom zo’n dag. 

Retraite is stil worden

Retraite betekent jezelf afzonderen. Wat is het een verrijking om in de stilte van de natuur afgezonderd en zonder verstoringen of afleidende werkzaamheden alleen te kunnen zijn! Tot rust komen, stil worden, verstillen. Trapsgewijze meer innerlijke rust ervaren! Het is een middel tegen overbelasting. Een retraite bij Gods woord is heilzaam en helend! Want de Heelmeester is de Rustaanbrenger. Of moet ik het omgekeerd aangeven? De Rustaanbrenger is de Heelmeester. 

De meeste mensen die een retraite volgen moeten over een drempel. Ze vragen zich af wat er in stilte omhoog komt. Wat ze met al de rondtollende gedachten moeten. Het kan onzekerheid oproepen. Onzekerheid kan ons tegenhouden om juist wat we nodig hebben te vermijden. Druk zijn en blijven kan ook een verslaving zijn. Hoe is die te doorbreken?

Onrust en weerstand zijn de elementen die bij retraites omhoog komen. Deze elementen zijn onze vrienden in plaats van vijanden. Ze geven ons de kans om onze verlangens en behoeften te ontdekken. 

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen met koffie en een overdenking. Dan wandelt u mediterend over het overdachte stukje. Na een korte adempauze en ontspanning, gaat u op stap met een gevulde rugzak en een tekstkaart. In de stilte schrijft u gedachten van u af en neemt u een tekst in u op van de kaart. Bij de tekst staan vragen om u de richting te wijzen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de methode volgens ‘Lectio Divina’. Luther zal deze ongetwijfeld in zijn kloosterkamer ook gebruikt hebben.

Een stukje meditatief wandelen is onderdeel van de dag.

De lunch wordt verzorgd. ’s Middags denkt u na over de dagelijkse zegeningen, de prioriteiten, uw eigen weekplanning en het vasthouden van dagelijkse stille tijd of veranderingen die u in uw leven wilt. Na een korte koffiepauze mediteert ieder voor zich tijdens een creatief stilte-moment, om de dag te kaderen en af te sluiten. Meet een voldaan gevoel gaan we huiswaarts. 

Onder het genot van een hapje en een drankje evalueren we de dag en deelt ieder naar eigen behoefte de ervaringen. De dag duurt van 10.00u. tot 16.00u. voor de prijs van €65,00 p.p. (inclusief huur locatie, volledige verzorging, materialen en  wandelboekje )

ONT-MOETEN hoe heerlijk!

Een dag om even de stilte te ervaren bij het Woord zonder dit te moeten delen met anderen. Een dag om te ontspannen en te ont-moeten (niets-moeten). In een natuurlijke omgeving en op een natuurlijke manier helemaal alleen te zijn.

Een retraite is voor iedereen toegankelijk. Er worden geen samensprekingen gehouden. Een retraite is voor uzelf! Ook mannen, jongeren als ouderen, kunnen aansluiten. De drempel wordt bewust laag gehouden! Schroom niet. Laat u niet tegenhouden of afhouden van het Woord. U bent altijd WELKOM!

Cadeau geven?

Maak gerust een ander blij door zo’n mooie dag cadeau te geven.

Een retraite is regelmatig als dag of midweek in het programma opgenomen. 

Onder het kopje ‘programma‘ staan de data vermeld. Bij ‘contact’ kunt u de opgave doen.

Stil worden. Retraite! Hoe heerlijk is dat in de hectiek van de tijd waarin we leven. Soms lijkt het wel een malle-molen. Sta eens stil. Hoe nodig is een retraite voor je? Ben je bang om stil te worden en jezelf tegen te komen? Niet vreemd! Dat mag! Ondanks dat is een dag of meerdere dagen een retraite volgen een verrijking en geeft het de broodnodige rust. Ook krijg je ruimte in je hoofd waardoor je alles weer beter kan overzien. Ervaren doet waarderen!