Retraite-dag

Een heerlijke dag in een verstilde omgeving. Deze dag is all-in! 

 

Retraite betekent afzonderen. Wat is het een verrijking om in de stilte van de natuur afgezonderd en zonder verstoringen of afleidende werkzaamheden alleen te kunnen zijn! Tot rust komen, stil worden, verstillen….Trapsgewijze meer innerlijke rust ervaren! Een middel tegen overbelasting. Een retraite bij Gods woord is heilzaam en helend! 

De meeste mensen die een retraite volgen moeten over een drempel. Ze vragen zich af wat er in stilte omhoog komt. Wat ze met al de rondtollende gedachten moeten. Het kan onzekerheid oproepen. Onzekerheid kan ons tegenhouden om juist wat we nodig hebben te vermijden. 

Onrust en weerstand zijn de elementen die bij retraites omhoog komen. Deze elementen zijn onze vrienden in plaats van vijanden. Ze geven ons de kans om onze verlangens en behoeften te ontdekken. Hoe mooi wanneer naast de Bijbel gebeurt. 

 

We beginnen met koffie en een overdenking. Dan wandelt u mediterend over het overdachte stukje. Na een korte adempauze en ontspanning, gaat u op stap met een gevulde rugzak en een tekstkaart. In de stilte schrijft u gedachten van u af en neemt u een tekst in u op van de kaart. Bij de tekst staan vragen om u de richting te wijzen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de methode volgens ‘Lectio Divina’. Luther zal deze ongetwijfeld in zijn kloosterkamer ook gebruikt hebben.

 

De lunch wordt verzorgd. ’s Middags denkt u na over de dagelijkse zegeningen, de prioriteiten, uw eigen weekplanning en het vasthouden van dagelijkse stille tijd. Na een korte koffiepauze mediteert ieder voor zich tijdens een creatief stilte-moment, om de dag te kaderen.

 

Onder het genot van een hapje en een drankje evalueren we de dag en deelt ieder naar eigen behoefte de ervaringen. De dag duurt van 10.00u. tot 16.00u. voor de prijs van €65,00 p.p. (inclusief huur locatie, volledige verzorging, materialen en  wandelboekje )

 

Een waardevolle dag. Een dag om even de stilte te ervaren bij het Woord zonder dit te moeten delen met anderen. Een dag om te ontspannen en te ont-moeten (niets-moeten). In een natuurlijke omgeving en op een natuurlijke manier helemaal alleen te zijn.

 

Een retraite is voor iedereen toegankelijk. Er worden geen samensprekingen gehouden. Een retraite is voor uzelf! Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen, kunnen aansluiten. De drempel wordt bewust laag gehouden! Schroom niet. Laat u niet tegenhouden of afhouden van het Woord. U bent altijd WELKOM!

 

Maak gerust een ander blij door zo’n mooie dag cadeau te geven.

 

Een retraite is regelmatig als dag, tweedaagse of midweek in het programma opgenomen. 

 

Onder het kopje ‘programma‘ staan de data vermeld. Bij ‘contact’ kunt u de opgave doen.