Online ben ik beter!

In het Reformatorisch Dagblad van maandag 25 maart lees ik het bericht: ‘Kinderen willen liever internet dan zakgeld’. De tijd dat we met een kwartje naar de snoepwinkel gingen is voor bij ;-)! Wij en onze kinderen hebben andere ‘zoethoudertjes’. Daar kun je nog eens mee thuis komen! Je presenteren zoals je wilt zijn! Je droomwereld creëren. Want die hebben we toch maar: een droomwereld. Wat IK wens. Wat IK wil. Wat IK denk. Wat IK bereik. Wat IK doe. Wat IK….. IK, IK, IK! Diep verborgen of duidelijker zichtbaar is ons IK ons troetelkind.

 

Internet. Wat een mooie wereld. Een ruime wereld. Een diepe wereld. Een diep-verborgen wereld.

 

Mooi! Ruim! Het Evangelie heeft ruim baan gekregen door de mogelijkheden die internet biedt. En wat luister ik graag nog eens naar een preek of een lezing die Gods Woord (onder)bouwd(t). Het raakt me diep wanneer ik hoor hoe de ruimte in God en de diepte van Zijn liefde wordt verwoord. Hoe Christus werk is volbracht. Diep (verborgen). Mooie mogelijkheden! En niet te vergeten deze site had ik zonder internet niet gemaakt. Dan waren er geen retraites aangeboden 🙂

 

Een diep-verborgen wereld. Diep verborgen. We weten niet wat er allemaal afspeelt. Niemand van ons. Er gebeurd veel meer dan we weten. In diepe verborgenheid! Sluw, smerig, verborgen, verrijkend, rijkmakend. Alles op een aards ik gericht paradijs gericht. Tenminste vanuit de veroorzaker gezien. Ik wil er niet aan denken. Toch moet ik bewust zijn en de realiteit onder ogen zien om te waken en te bidden. Voor mijn valkuilen, voor ons huwelijk, voor onze kinderen en kleinkinderen. BIDDEN OPDAT WE NIET IN VERZOEKING KOMEN! BIDT EN U ZAL GEGEVEN WORDEN! HET IS DE HOOGSTE TIJD VOOR HET GEBED! IN ONS IS GEEN KRACHT TEGEN DEZE GROTE MENIGTE! Ik ben vaak onder de indruk van Job. Hij offerde voor elk van zijn kinderen terwijl zij weg waren. Wat had hij een zelfkennis! En een kennis van Gods OFFER en van ZIJN genadige vergevingsgezindheid. Tot Wie moest hij anders gaan dan tot Jezus Christus, de Rechtvaardige?

 

Omgaan met internet vraagt van ons enige kennis van internet:

 • Wat zijn de mogelijkheden op internet?
 • Wat zien kinderen op internet?
 • Wat doen kinderen op internet?
 • Met wie hebben kinderen contact op internet?

Denk nooit dat onze kinderen ‘het’ niet doen. Daarmee zijn al veel ouders achter de feiten aan gelopen. Tips:

 1. Bedenk wanneer uw kind een telefoon nodig heeft en leg uit waarom u op dat moment een telefoon geeft en niet eerder of later
 2. Onderbouw uw mening en blijf bij uw mening. Sta samen als ouders achter deze mening! Eén lijn handhaven is een basisgegeven!
 3. Jongeren weten als geen ander uw zwakke plekken. Die gebruiken ze om u over uw mening na te doen denken. Ze toetsen hoe vast u staat. Dat mag!
 4. Jongeren zijn blij met ouders die hen h(H)ouvast geven. Hier zijn ze naar op zoek. Geef ze dat dan ook op een eerlijke en open wijze.
 5. Blijf met uw kind in gesprek en wees in het gesprek de (school) vrienden voor. Vooral gesprekken in een ontspannen sfeer over sexualiteit zijn hard nodig. Internet is vol van IK- verrijkkingen, porno, sexting (sex en texting) het sturen van naaktfoto’s met de traumatische ervaringen nadien! Verdiep u zelf er in. Doe dit samen met uw echtgenoot! Zoek samen naar informatie!
 6. Zoek het juiste moment om samen met uw echtgenoot uw kind te wijzen op deze gevaren. Jongeren snakken naar aandacht! Hier is een valkuil! Deze valkuil wordt kleiner wanner vaders hun dochter nodig! aandacht geven en liefkozen. En wanneer vaders met hun zoons praten over mannelijke gevoelens en hoe deze gevoelens een eerlijke en Goddelijke weg mogen gaan. Hier worden dochter en zoon sterker van! VADERS GEZOCHT!
 7. Houd elkaar als ouders scherp! Blijven we (voldoende) alert? Wees u ook bewust dat uw kinderen beter dan u weten wat er speelt. Vraag ze maar naar de mogelijkheden. Wees u ook bewust dat zij meer weten en sneller met de tijd mee gaan dan u. Ze blijven u voor! Houdt contact met ze!
 8. Val uw kinderen nooit af als het wel fout is gegaan! Ondersteun ze in het proces wat volgt. Doe aangifte! Het delen van naaktfoto’s is strafbaar.
 9. Bid samen met uw kind! Leg de grote nood samen neer voor God. Hij is de ALMACHTIGE in de strijd die onze kinderen moeten strijden. Hij wil op het gebed grote wonderen doen.

 

Vriend(in) worden?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *