Mijn kleding?-Zijn kleding!

Ik zie ze lopen. Zwart kort rokje. Strak truitje. Zwarte ogen. Dikke laag over haar wangen. Ik denk: Hoe zou ze eruit zien zonder haar make-up of met een bescheiden laagje? Ze is een mooie jong-volwassen vrouw. Een jonge vrouw uit de Reformatorische kerk. Waarom verbergt ze dit?

 

Sexy. Ja die gevoelens roept ze op bij mannen. Mannnen kijken haar na. Ze praten over haar. Ze maken grappen onderling. Zou ze het beseffen? Weet ze dat er over haar gefantaseerd wordt? Dat kan haar bedoeling niet zijn! Maar waarom dan?

 

Als ouder en als leerkracht strijden we met de kledingstijl. We bestrijden de gevolgen waar het nog mogelijk is. Maar waar ligt de oorzaak? Daar heb ik vaak over gedacht. Ik kan geen sluitend antwoord vinden. Ik denk dat er meer dan een oorzaak is. We gooien het vaak op groepsdruk. Toch denk ik dat er meer aan de hand is.

 

In een gesprek over dit onderwerp met een van onze kinderen gaf ze aan dat de groepsdruk zeker ook een oorzaak is. Maar er ligt een diepere oorzaak. Aandacht vragen van het mannelijk geslacht. Zowel bij jongens als bij meisjes zijn de sexuele gevoelns hevig aanwezig in de tienerjaren en als jong volwassenen. Toen ik haar vroeg hoe we hiermee om moeten gaan als ouders en als leerkrachten gaf ze het volgende antwoord:’ Vader moet zich bewust zijn van zijn dochters. Laat hem vaak een compliment geven aan zijn dochters over hun uiterlijk en hun kleding. Maar laat juist vader zeggen wat kleding met de man doet. Stimuleer, steun en begeleid je dochter in het kopen en dragen van kleding. Maak als moeder tijd om een kleur-en stijladvies met haar te doen. Doe het samen. Geniet ervan. Geef het haar kado. Maak er een gezellige dag van. Het kost geld maar als het zich terugbetaald kan het alleen maar voordelen opleveren.

 

Hoe belangrijk zijn beide ouders als het om de opvoeding van hun kinderen gaat. Investeren in onze kinderen voor ze de tienerleeftijd hebben bereikt is van waarde.  Dat vraagt bewust tijd maken en voor 100% aanwezig zijn voor ze. kinderen vergeten dit niet. Maak afspraken ouders en wijs elkaar op de afspraken. In liefde en vanuit liefde! Liefde voor God, Zijn dienst en het eeuwig belang van ons en onze kinderen.

 

Is kleding nu echt zo belangrijk? Ja en nee.

  • Ja omdat we ons er druk over maken als de kleding niet aan onze verwachting voldoet. Waarom dan niet eerder tijd geinvesteerd?
  • Ja omdat onze mannen gevoelig zijn voor kleding. Ze zien ons als vrouwen graag in iets wat ons stijlvol en smaakvol kleedt
  • Ja omdat onze mannen ons voor zichzelf willen hebben. Zij willen hun vrouw niet in korte rokjes enz. aan de anderen laten zien. Hun vrouw mag niet door anderen worden nagekeken. ‘Deze vrouw is voor mij!’ Mooi toch?
  • Ja omdat een man geniet als zijn vrouw zich voor hem kleedt. Vraag uw man gerust eens wat hij mooi vindt.
  • Ja laat maar zien wie u bent. Laten ook wij ons niet door groepsdruk leiden.

Nee:

  • Laat mode niet uw beeld bepalen maar draag wat bij u past. Dat is ook beter voor de portemonnee 😉
  • We moeten beseffen dat kleding is gegeven om onze naaktheid te bedekken. Naaktheid geeft opgewonden gevoelens. Die zijn er voldoende met alle ontsporingen er bij.
  • Over het kleed van Jezus is gedobbeld. Zijn naaktheid werd niet bedekt. Door Zijn lijden heeft hij al onze goederen verworven. Ook onze kleding. Zonder het lijden van Jezus is er geen leven op aarde mogelijk. Hij geeft het leven en doet ons leven. Laten we juist daarom ons bewust zijn dat onze kleding van Hem is ontvangen.

 

Vriend(in) worden?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *