Retraite-midweek

Retraite midweek in Frankrijk

NIEUW!

Op de plek waar donker is, waar je de sterrenhemel helder ziet, waar de vogels kwinkeleren, waar de hop en de wielewaal zich laten horen, waar de herten burlen, waar eenvoud en soberheid de toon bepalen, waar de tijd heeft stil gestaan, waar Frankrijk Frankrijk is vinden we de juiste ingrediënten voor een retraite-midweek. 

Het is heel sterk om toe te geven aan hetgeen geest en lichaam behoefte hebben! De remedie tegen overbelasting is de rem op tijd gebruiken. Ondanks dat zijn er situaties die ons leven tekenen en veronrusten. 

Tijdens een retraite-midweek is er elk dagdeel veel rust en stilte ingebouwd. Het programma biedt ruimte en geeft tegelijk de richting aan voor die dag. Zo kan het programma helpend zijn om de rust te vinden.


Voor wie is deze midweek?

Deze week is voor iedereen die de doelstelling van Hartelijk Verbonden onderschrijft is welkom! De leeftijd voor deelname aan deze week is minimaal 21 jaar. 


Stel je voor…

#  Je bent een dagdeel alleen urenlang aan de oever van een meer. Je ligt op een plaid. Je luistert naar de natuur. Je overdenkt de dagtekst

#  Je wandelt in de stilte . Je luistert naar alle geluiden in de stilte. De gedachten die in je opkomen schrijf je van je af. Van binnen mag het stil worden…

# Buiten aan tafel geniet je van een heerlijke maaltijd in de groep of alleen. Niets moet. Ont-moeten is nodig!

# Heerlijk gaan zwemmen in de vroege morgen of ’s avonds. (Niet in oktober) De gedachten laten komen en gaan….

# Samen zingen in de open lucht bij het kampvuur. 

# Alleen in de natuur schilderen om kleur te geven aan het leven. Het leven wat we vangen in een psalm die bij de persoonlijke situatie past. Of kleuren gebruiken om de emotie te vertolken. 

# In de omgeving wilde kruiden plukken om er een omelet van te bakken of thee van te zetten

# Met een boek in de natuur ongestoord lezen

# De groentetuin bewerken


De reis naar Frankrijk

Zeven uur rijden vanaf Bergen op Zoom ligt de vakantiebestemming: Le Vignot/Braize. Een mooie omgeving voor een midweek retraite. 


Wat mag je verwachten?

De dag van vertrek starten we, in Frankrijk, met het programma om 16.00u. Op vrijdag vertrekken we vanuit Braize om 10.00u.

De prijs is inclusief overnachtingen, handdoeken, maaltijden, tussendoortjes, materialen en het volledig verzorgde weekprogramma. Er zijn geen uitjes in het programma opgenomen. Het thema van deze midweek is:  ‘Kom tot Rust‘.


Mindervaliden:

Ook voor mindervaliden is het mogelijk om deel te nemen aan deze retraite-midweek.


Rust zoals gewenst..

Elk dagdeel zal er een nieuwe activiteit aangeboden worden. Past deze activiteit niet bij jou, dan zijn er alternatieven of je gebruikt de tijd naar eigen inzicht. 

HET DELEN VAN VERHALEN WORDT NIET GESTIMULEERD! Een gesprek met één van ons is mogelijk.


Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via het contactformulier of de mail: info@hartelijkverbonden.nl. Wilt je doorgeven met wie je eventueel samen komt?


Prijs

De prijs van de volledig verzorgde midweek is €555,00 p.p. Een reis- en annuleringsverzekering is niet inbegrepen. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Bij de prijs zijn het bedlinnen, de eindschoonmaak, de maaltijden en tussendoortjes, de programmabegeleiding en de materialen inbegrepen.


Extra:

Gratis gebruik van het zwembad behoort tot de extra’s. Indien temperatuur dit toelaat. 

Na de aanmeldingen krijg je (zo je wilt) een deelnemerslijst om zo mogelijk samen te rijden of een busje te huren. De gegevens worden alleen gedeeld na goedkeuring van de deelnemer.

Wij (Aart en Corrie Kole) zullen deze midweek aanwezig zijn om uw verblijf te verzorgen.


Data:

Voor D.V. 2020 staan de volgende data gepland:

  • Maandag tot vrijdag 05 t/m 09 oktober 2020

Vol=vol! Er is plaats voor 10 personen.

Om een beeld te vormen van een retraite kunt u de informatie lezen onder het kopje ‘retraite’.

De retraites worden gemiddeld becijferd met een 9 op de schaal van 1-10

Een midweek naar Frankrijk voor een retraite! Onvoorstelbaar heerlijk! Voor iedereen mogelijk ook al is het een christelijke vakantie midweek. Overbelast? Oververmoeid? Er even tussenuit? Een retraite midweek? WELKOM!