Retraite-midweek

Retraite midweek Frankrijk

Op tijd toegeven aan dat waar geest en lichaam behoefte aan hebben, is sterk! Ons lichaam spreekt namelijk een taal. De remedie tegen overbelasting is op tijd de rem gebruiken. Rust nemen kan niet beter dan stil te worden bij de Bijbel.

Tijdens een retraite-midweek is er elk dagdeel veel rust en stilte ingebouwd. Het programma biedt ruimte maar geeft tegelijk de richting aan. Zodoende kan het programma helpend zijn om weer tot rust te komen.

Voor wie?

 • Iemand die gewoon even rust en stilte wenst
 • Degene die even echt weg wil zijn
 • Zomaar om even een pas op de plaats te nemen
 • Een echtpaar wat meer tijd samen wil doorbrengen
 • Wanneer je opnieuw je balans wil vinden
 • Voor een overbelaste moeder
 • Een over-drukke vader
 • De vrouw die haar balans weer wil vinden
 • Voor wie stille tijd weer een plaats in zijn leven wil geven
 • De persoon die zich onrustig voelt
 • Iemand die een reset nodig heeft
 • Hem/haar bij wie het zicht op zichzelf en/of de omgeving (is) vertroebelt

ENZ. ENZ.

Deze week is er voor elke leeftijd, geslacht en status. Iedereen die de doelstelling van Hartelijk Verbonden onderschrijft is welkom!

Stel je voor….

# Helemaal alleen enkele uren met uw rugzak aan een meer. Liggend op een plaid. Luisterend naar de natuur. Overdenken van de dagtekst

# Wandelen in de stilte urenlang en alleen maar luisteren. De gedachten die dan komen wegschrijven. Stil laten worden…

# Buiten aan tafel genieten van een heerlijke maaltijd of met uw bord eten op een stille plaats alleen. Niets moeten maar ont-moeten!

# Zwemmen in de vroege morgen of ’s avonds. ALLEEN in de buitenlucht! Uw gedachten laten komen en gaan….

# Samen zingen in de open lucht bij het kampvuur. 

# In de natuur met de schildersezel kleuren gebruiken om kleur te geven aan…Ja dat kan aan van alles zijn. Aan een psalm die bij uw situatie past, aan uw gevoel, uw verlangen of gewoon de omgeving die u ziet….

# Kruiden plukken uit de natuur om er een omelet van te (laten) bakken of thee van te zetten

# Met een boek op een plaid in de natuur lezen

# De groentetuin bewerken

Waar gaan we naar toe?

Op de afstand van zeven uur rijden vanuit Bergen op Zoom ligt Le Vignot/Braize. Een mooie omgeving voor een midweek retraite.

Wat kan ik verwachten?

De dag van vertrek, maandag, starten we met het programma om 16.00u. en op vrijdag vertrekken we om 10.00u. om de terugreis te aanvaarden.

De prijs is inclusief overnachtingen (opgemaakte bedden), handdoeken, maaltijden, tussendoortjes, materialen en volledig verzorgd programma. Er zijn geen uitjes in het programma opgenomen (geen excursiegeld). In de directe omgeving vinden de activiteiten plaats. Het thema van deze midweek is:  ‘Kom tot Rust‘.

Ook voor mindervaliden:

Kernwoorden voor deze midweek zijn: de Bijbel, natuur, creativiteit en activiteit. Ook voor mindervaliden is het mogelijk mee te doen aan deze retraite midweek. Met uw wensen wordt rekening gehouden. Elk dagdeel zal er een nieuwe activiteit aangeboden worden. Past deze activiteit niet bij u/jou dan zijn er alternatieven of gebruikt u/jij die tijd naar eigen inzicht. Tot rust komen kan op de bij u/jou passende wijze! Een voorbeeld: we gaan schilderen op canvas met een bij het thema passende opdracht. Dit is niets voor u/jou? Dan zijn er volop andere mogelijkheden: zwemmen, wandelen, aan het meer zitten, in de tuin werken…

HET DELEN VAN VERHALEN WORDT NIET GESTIMULEERD! ZWARE EN MOEILIJKE GESPREKKEN WORDEN VERMEDEN. Tenzij u/jij behoefte hebt aan een gesprek met een van ons. Dat is altijd mogelijk!

Inschrijven

Bij de inschrijving (via het contactformulier) vraag ik u/jou om adres, geslacht, leeftijd aan te geven. Wilt u/jij ook aangeven met wie u/jij eventueel samen komt?

Prijs

De prijs van de volledig verzorgde midweek is variërend van €295,00 p.p. tot €430,00 p.p. Deze prijs is afhankelijk van de mate van privacy en basic of luxe. Na de inschrijving hebben we contact met u om de mogelijkheden te bespreken. Na het versturen en overeenkomen aan de hand van de offerte wordt u gevraagd de helft van het reisbedrag binnen twee weken over te maken. De tweede helft vragen we u twee weken voor we vertrekken over te maken. Een reisverzekering is niet inbegrepen.

Bij de prijs zijn bedlinnen, eindschoonmaak, maaltijden, tussendoortjes, programmabegeleiding en materialen inbegrepen.

Extra:

Gratis gebruik van het zwembad behoort tot de extra’s.

Na de aanmeldingen krijgt u (zo u/jij wilt) een deelnemerslijst om zo mogelijk samen te rijden of een busje te huren en de kosten te delen of uw/jouw reis te vergemakkelijken door om de beurt te kunnen rijden. De gegevens worden gedeeld na goedkeuring van deelnemers.

Wij (Aart en Corrie Kole) zullen deze midweek beiden aanwezig zijn om uw verblijf tot in de puntjes te verzorgen.

Data:

Voor D.V. 2020 staan de volgende midweken gepland:

 • 25 t/m 29 mei (week tussen Hemelvaart en Pinksteren)
 • 2 t/m 6 november

Vol=vol! Er is plaats voor 12 personen.

Om een beter beeld te vormen wat een retraite inhoudt kunt u de informatie lezen onder het kopje ‘retraite’.

De retraites worden gemiddeld becijferd met een 9 op de schaal van 1-10