Hij en ik

We spraken samen over de tekst: ‘Hij moet wassen en ik minder worden’. Ze zei: Hij moet mij wassen door Zijn bloed en dan zal ik minder worden. Een aannemelijke uitleg maar niet de uitleg die de tekst bedoeld.

‘Hij moet wassen en ik minder worden’, zei Johannes. Het leven van Jezus moet in het Middelpunt komen en Zijn spreken moet Gods spreken worden. Ik ben maar de Voorloper en mag naar Hem wijzen. Ik zal verdwijnen maar Hij is eeuwig.

De term ‘wassen’ ziet op het wassende water. Al meer en al hoger…

Jezus moet groter worden in mijn leven en ik minder. Mijn IK is vaak zo belangrijk. Nu moet ik minder worden zodat Hij groter wordt in mijn leven. Onze gedachten, woorden, daden en gevoel moet op Hem gericht worden. Dat gaat met vallen en opstaan omdat ik mijn ik liefheb.

Tijdens een kerstmaaltijd zaten mijn man en ik aan tafel bij een Arabische man. Hij vertelde dat hij gameverslaafd, pornoverslaafd, drugsverslaafd was geweest. ‘MAAR!’, zo zei hij: ‘God heeft mij in mijn nekvel gepakt. Ik ben rijk gezegend. Ik heb alles achter me gelaten en heb de Rust gevonden.’ Daarop volgde: ‘Wat heerlijk dat mijn ik moest sterven om God groot te maken!’

Dit is de kern! Heerlijk! Hij weet uit ervaring: ‘Hij moet groter worden en ik minder worden’. De man is zijn boezemzonde verloren door Gods krachtdadig werken vanuit het verlossende werk van Jezus Christus!

 

Vriend(in) worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *