Heeft het u aan iets ontbroken?

Het einde van het leven van Jezus op aarde is in zicht. Tijdens het leven van Jezus op aarde zijn de discipelen uitgezonden zonder enige voorraad. Terwijl de schuren van God vol zijn….Een les in vertrouwen op God alleen. Nu, juist als het de laatste uren van Jezus zijn wordt aan de discipelen de vraag gesteld: ‘Heeft het u aan iets ontbroken?’ Het antwoord is NIETS!

 

Deze week las ik deze tekst en direct dacht ik aan een situatie in ons leven terug. Toen keek ik op die situatie terug en stelde de vraag aan mezelf:’Heeft het mij aan iets ontbroken?’ NIETS!

 

Ik deel iets met u vanuit Gods rijkdom. In de jaren dat mijn hard werkende man door verschillende omstandigheden zonder werk kwam te zitten was er nood. Het geld raakte op. Op een morgen gaf ik de laatste boterhammen in de trommels van de kinderen mee naar school. Tussen de middag at ik de laatste boterham al biddend en vragend op. Toen heb ik ervaren met lege handen voor God te staan en niets te verdienen. Maar wat een rijkdom. Op het gebed doet God grote wonderen! Ook nu nog omdat Hij eeuwig Dezelfde blijft! Tijdens het eten van die boterham heeft God mij laten zien dat elke kruimel brood verdiend is door Zijn lieve Zoon! Hij kroop als een worm en geen man door Gethsemané. Daar en op die manier verdiende Hij mijn boterham. ’s Middags fietste ik door de polder om de kinderen uit school te halen, al biddend en dankend. Ik vond drie lege flessen. Statiegeld genoeg om een brood te kopen voor de volgende dag. De volgende dag gingen onze kinderen met brood naar school wat duur verdiend was! En op die dag werd het geld gestort waarvan ik weer boodschappen kon doen!

 

Ik kan er niet tegen wanneer mensen mopperend aan de kassa staan. Ik moet er iets van zeggen. Dat doe ik dan ook. Ik zeg vaak dat ik zo blij ben dat ik niet met een kommetje voor een beetje rijst in de rij moet staan maar dat ik keus genoeg heb om te eten waar ik trek in heb.

 

Het is biddag geweest. In onze gemeente alweer twee weken geleden maar in de meeste gemeentes was dat gisteren. Bid en u zal gegeven worden! Open uw mond en Ik zal hem vervullen, mild en overvloedig! Weest in geen ding bezorgd maar laat uw begeerten in ALLES, door bidden en smeken, MET DANKZEGGING, bekend worden bij God. Die GOD leeft eeuwig en altijd!

 

Wat weerhoudt ons ervan om onze lege handen en ons gebrek, noden, zorgen, verdriet, angsten, vragen en tekorten bij God te brengen? Willen wij onze lege handen niet laten zien? Houden we liever zelf de touwtjes in handen. Val voor Hem neer en zeg alles wat u denkt en wat u tegenhoudt. Hij kent van verre onze gedachten, onze gevoelens, onze begeerten. Stort daarom uit uw ganse hart. Hij is een Toevlucht! 24/7!

 

Vriend(in) worden?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *