Goede voornemens!??

Het jaar is net begonnen. Een week oud en de eerste lading stroomt over ons heen. Goede voornemens? Ik noem de voornemens van de onderwijsinspectie zorgelijke voornemens. De kans bestaat dat naast mijn kleindochter een vreemde man gaat zitten en vraagt of ze mannelijke geslachtsdelen wil tekenen. Als ik er even over nadenk schiet ik in de lach! Belachelijk on-pedagogisch! Onderwijzers leren en moeten pedagogisch handelen en voorbeelden voor onze kinderen zijn. Allerlei methoden worden ontwikkeld ook voor Reformatorische scholen om vreemd gedrag te signaleren. Meer openheid maar wel grenzen bewaken. PRIVÉ! Zegt mijn kleindochter dan. Zou ze dit ook tegen deze vreemde man zeggen? Ik hoop van wel! Ouders voeden kinderen op in veiligheid en vertellen hun kinderen: ‘Niet met vreemde mannen meegaan en ook niet over privé zaken praten. En dan zit die vreemde snuiter daar naast mijn kleindochter. Hallo nota-bene iemand die pedagogen inspecteert. Waarop? Op hun handelen als pedagoog? Nee om zich te verlekkeren met heerlijke gevoelens! Want daar is toch de hele maatschappij mee bezig?

Dat bewijst trouwens ook het reclamebord waar ik langs rijdt. ‘Druiper van je ex?’ staat er levensgroot op. Ik vraag me af wat de norm is en wat normaal is. In elk geval ben ik hopeloos ouderwets.

Nikkie Tuterials komt uit de kast als transgender en roept iedereen op dit te doen. Ze spreekt onder dwang…?! Haar oproep wordt wereldwijd miljoenen keren bekeken.

Ik heb pas een transgender gesproken. Ik heb iets van de worsteling en de strijd gezien! Net zoals de strijd bij anders-geaarde mensen. Wat een strijd! Waar ik persoonlijk moeite mee heb is dat dit via allerlei kanalen uitgeroepen moet worden en dat er een keer aan gegeven wordt. Transgender zijn tot je het eigen geslacht hebt bepaald. Ook zo’n.. hum… pedagogische ontsporing. Kleuters kiezen zelf. Wie bedenkt dit? Zou ‘het’ wel nagedacht hebben over de hersengroei? Kunnen kleuters al een keus maken voor hun leven?

Ik vraag me af: zou ik misschien een film moeten laten maken om te vertellen dat ik uit de kast kom en vrouw ben en blijf? Hoeveel volgers zou ik krijgen? Of laten wij te weinig van ons horen? Vinden wij het ook steeds meer de norm om voor het huwelijk samen te wonen? Is de wereld ons hart binnengestroomd? Stroomt de zonde onze gedachten binnen? Heeft een nieuw virus ons besmet? 

Ook vraag ik me af hoe de hulpverlening het toch zo druk kan hebben. Pleegzorg heeft te weinig plaatsen. Zijn er verbanden aan te wijzen? Zou hier onderzoek gedaan kunnen worden? Of zijn we bang ons in de vingers te snijden. Hier worden we niet geliefd mee. Durven we de strijd tegen de boze geesten in de lucht nog aan? We hebben een sterke Held die ons ter zijde staat! Ken ik zijn Naam? Overwinnaar heet Hij!

China laat de Bijbel herschrijven en in China is een nieuw virus waar een strijd tegen gevoerd wordt.

De toestand in Iran en Amerika zijn zorgelijk. Wat staat er te gebeuren? Wachten we het niet allemaal af met spanning? Wat gaat er in Israël gebeuren? Gaat God Zijn beloften dwars door de spanningen heen uitwerken?

Of… de kleding op de Graaf Jan van Nassau school in Vlissingen ligt onder vuur in onze krant. Of verschillende kerken delen verschillende meningen via onze krant. Zou men weten dat de krant door de wereld wordt gelezen? Digitaal kan iedereen dit zien en meevoelen. Vinden zij ons belachelijk?

Wij noemen de praktijken van de inspecteurs KGB praktijken. Waar is onze verrekijker op gericht? Wat doen wij in onze eigen kerken en op scholen? Wie zijn wij? Wat zien onze kinderen van ons? Waar gaan onze gesprekken over? Laten we gewoon eens eerlijk zijn en bij onszelf beginnen! Iedere dag genoeg aan zijn eigen kwaad óf ieder zondaar genoeg aan zijn eigen kwaad?

 

Onze focus moet bijgesteld worden. Eerst richting God, dan richting mezelf en dan naar anderen en de wereld om mij heen. De verrekijker staat verkeerd ingesteld. We vergroten regelmatig de wereld om ons heen. Maar als we niet meer hebben zullen we met die wereld omkomen. Wat zijn we dan anders dan hen? Hebben we niet meer? Ja zeker! God roept: ‘Hoe verloren je ook bent, hoe duister je hart, kom tot MIJ!’ Verloren als we verkeerd kiezen!

Het komt er wel op aan. Het jaar is net begonnen. Wat is mijn goede voornemen? Welke intentie heb ik? Waar werk ik aan?

Wij en onze plannen zullen vergaan als ze alleen horizontaal zijn gedaan. God regeert, Zijn plannen falen nooit. Hij volvoert Zijn werk. Zien we het? Nog even en Hij is er! De laatste stappen. God is getrouw aan Zijn Woord in de belofte en de bedreiging. Dat is Zijn rechtvaardigheid. Hij handelt consequent en eerlijk. Wie in Mij gelooft zal niet verloren gaan maar wie niet gelooft is nu al verloren. Je kunt van Hem op aan.

 

Geborgenheid. Elk mens zoekt ernaar. Waar is het? Leeg is de wereld. Overschreeuwen en maskeren is de vluchtweg van de wereld. Ook van onze wereld? Geborgenheid in Jezus Christus de Borg! Geborgen om aan Gods Vaderhart te rusten! Er is echte geBorgenheid! Vanuit die geborgenheid is er geborgenheid in de diepste laag in het huwelijk. Het is er, maar we zoeken verkeerd omdat we verkeerd zijn. Verkeerd gericht. Een zorgelijk voornemen. Ik wordt er verdrietig van. Waar vinden we elkaar in God? Waar is de Kern? Hij heeft de intentie om mensen te vinden. Hij zoekt! Hij wacht! Waar bent u …..(Adam)?

Ons huwelijk is de basis voor ons gezin. Werk aan het huwelijk met God en geef je gezin een geborgen plaats in deze lege kille maatschappij. Ze groeien op! Ze komen ongerechtigheid tegen. Weten ze waar gerechtigheid is?

Ons huwelijk is leeg als het gaat om druk, geld, vakantie, ontspanning. Is er geborgenheid voor ons en onze kinderen op aarde?

Strijdt om in te gaan! De Deur staat open!

Ik eindig met de les van de fles. Vul eens een fles met zand en water. Goed schudden! Het zand en het water vermengen zich. Zo vermengen wij ons vaak met de van God gegeven tijd. Verkeerd gebruik vertroebelt onze blik naar Boven, naar onszelf en naar de ander. Maak tijd voor er geen tijd meer is. Tijd glipt als zand tussen je handen door. Ken je de echoput? Roep eens: LEVEN. Je hoort: EVEN!

 

 

 

 

 

Vriend(in) worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *