Gebruik de tijd in het licht van de eeuwigheid.

We leven en streven. We vernieuwen, we denken vooruit. Onze gedachten zijn vaak al ver over de dag van vandaag heen. Noemen we de korte-termijn visie kortzichtigheid? Lange-termijn denken is positief! Ik betrap me er vaak op dat ik korte-termijn-denk. Een aardse wijze van denken. Om eerlijk te zijn, meer dan lange-termijn-denken. Bepaald niet vooruitstrevend. Is dat ook geen materialisme? Aards gerichtheid?

Schatten vergaderen zonder God is korte-termijn-denken. Wie zal het toch zich nemen als ik er niet meer ben? Wie verzekert mij dat ik er morgen nog ben?

Eerst Gods koninkrijk zoeken is denken op lange-termijn. En dan ontvangen we ook nog alles erbij wat we voor de korte-termijn nodig hebben.

Op korte-termijn Gods gaven genieten en dankbaarheid daarbij is meer dan onrustig streven en geen tijd meer om stil en dankbaar te genieten van Gods gaven.

Waar mijn s(S)chat is daar zal mijn hart zijn! Daar zal ik eenmaal zijn….Er is Toekomst! Kijk verder dan vandaag!

 

Vriend(in) worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *