Een kijkje in mijn leven

Als om 6.00u de wekker afgaat, zoals elke wekelijkse morgen, geef ik mezelf even de tijd om wakker te worden. Dan buig ik mijn knieën en vraag om Gods hulp voor de dag die voor me ligt. Wat heb ik vaak ervaren dat de dag rustig en makkelijk verloopt als de HEERE erbij is. Ik stap uit mijn bed en terwijl mijn man zich voor zijn werk gereedmaakt kan ik het ontbijt klaarzetten. Vanmorgen is het havermout overnight met rozijnen, kaneel en banaan. Voedzaam voor het lichaam. Na het eten zoek ik de was uit en zet ik even de wasmachine aan.

 

Het is 7.00u. tijd voor een bakje koffie samen. Met een boek. Even rust voor de dag begint. Als mijn man om 7.30u is vertrokken kleed ik me aan, trek mijn jas en laarzen aan en pak de paraplu. Heerlijk een half uur wandelen. Het is nog donker als ik het stille pad loop waar dit rondje mij langsvoert. Al mediterend ga ik mijn weg. Mediterend over de zondag die achter me ligt. Wat een heerlijke zondag! Wat een preken! Gods Woord klonk: Volg Mij! Gehoorzaam Mij! Wees leerling van Mij! Kom achter Mij aan! We zijn Jezus niet waard als we niet voor Hem en onder Hem en Zijn kruis buigen. De preek van ’s avonds was uit de Heidelberger Catechismus: Uw Koninkrijk kome. Regeer mij door Uw Woord en Uw Geest, dat ik me hoe langer hoe meer aan U onderwerp. Bewaar en vermeerder Uw Kerk in ons nageslacht. U bent een God van geslacht op geslacht! Verstoor alle boze raadslagen die tegen Uw Woord bedacht worden. Satan en de wereld verbreken zo graag en veel. Uw Rijk is een eeuwig rijk waarin alle vijanden overwonnen zijn en U alles bent in al Uw kinderen. O, heerlijk vooruitzicht, tijdens een donkere morgen in alle stilte.

 

Als ik thuiskom hoor ik het broodmachine en ruik de eerste geuren van zelfgebakken brood. Tussen de middag komt mijn dochter en een kleindochter eten. Gezellig. Maar voor de dag mij gevangen neemt wil ik stilte en overdenking. Ik pak een mok thee met gember, kurkuma en honing en mijn bijbelstudie waar ik aan bezig ben. Het gaat over Romeinen 8: 13-17. Ik overdenk. We zijn verplicht om te strijden tegen zondige gedachten, gevoelens, neigingen, begeerten en daden. Wij hebben de strijd niet tegen mensen maar tegen helse machten, sterke demonen en boze geesten. Daarom: trekt aan de hele wapenrusting Gods. Wees paraat. Volgen is strijden onder het kruis van zonde omdat Jezus het kruis van zonden heeft gedragen en weggedragen. Zo zullen we Hem ook mogen volgen naar de Heerlijkheid. GENADE! Leer mij volgen, zonder vragen. Vader wat U doet is goed. Wat een rust geeft dat!

 

Het is 9.00u. De dag vraagt mij om te volgen in alle taken die wachten. Maar tijdens die taken mag ik mediteren. En bidden: ‘HEERE vergeef mij al mijn zonden, die Uwe hoogheid schonden!’ Dagelijkse zonden. Zonden van mijn karakter. Zonden met mijn mond. Zonden van te weinig aandacht voor de ander. Zonden van te druk zijn met mezelf. Zonden van….Een strijd! Volg Mij!

 

Vriend(in) worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *