Beloofd is beloofd!

Belofte is één daarna komt pas de rest.

Daar sta je samen, op en top gekleed. Zoals daarna niet direct weer gebeurt.

Je voelt de warmte van de rechterhand van je partner. Je knijpt er even in. Nu gaat het komen. Verklaar je voor God en Zijn gemeente dat ik jou als mijn wettige man/vrouw uit Gods hand aanvaard? Zal je me niet verlaten in goede en kwade dagen, in gezondheid en ziekte, in rouw en blijdschap? Ik zal met je samen leven tot de dood ons scheidt! Ik zal je trouw zijn in alle dingen en alle dagen.

JA! Geen twijfel aan.

En dan komt het op de huwelijkspraktijk aan. Die is weerbarstiger dan we zo één, twee, drie dachten. Hoe werkt het? Welke handleiding kan ik vinden? Waar is de beschrijving? Wat is normaal? Dan wordt er veel kennis gemist. Ga je zoeken dan vraag je je af wie er nu eens open en eerlijk een antwoord geeft. De wereld is platvloers over seks. Christenen zijn over het algemeen voorzichtig of ook wel gesloten. Soms wordt het Hooglied alleen maar geestelijk gezien.

Ik ben vaak zo dankbaar dat de Bijbel antwoorden heeft. Mag ik wat lijnen tekenen?

  1. God schiep! Man én vrouw. Ondanks onze verschillen en de irritaties die dat soms geeft is dat wel een wegwijzer. God schiep beide! Hij weet wat Hij doet!
  2. De man en vrouw moeten vader en moeder verlaten en elkaar aankleven. Vastgelijmd voor het leven. Geen uitweg maar een levensweg ligt klaar. Gepast voor mij en voor jou. God weet wat Hij doet. Oei hoe moeilijk soms. MAAR….Ik geef Mijn hulp en bijstand zelfs wanneer jij het niet verwacht. Verwacht alles alleen van Hem. Laat satan geen vinger in de pap krijgen. Het begint met vragen: ‘Is het…..?’ Is het niet fijner wanneer je man/vrouw was als….? Is het niet te veel wat God op je schouders legt? Is het niet te makkelijk gezegd dat jij dit kruis moet dragen? Kan het niet anders? Krijg je levenslang? Zie je dat het daar veel makkelijker gaat? Die zijn gelukkig met elkaar, en jij? Satan zoekt de ingang in onze hart waaruit alle boze en verkeerde bedenkingen komen. Vader en moeder verlaten! Adam en Eva hadden geen vader en moeder. Vader en moeder eren maar je man/vrouw de eerste plaats. Met hem/haar deel je wat je niet met anderen deelt. Jullie zijn voor elkaar! Elkaar aankleven. Dat is in alles delen met elkaar. Maar niet in het minst de meest kwetsbare, tere, intieme liefde van de huwelijksgemeenschap. Hoe? Hoe vaak? Wanneer? En wat als er kinderen komen? Kan dat blijven doorgaan? Ik ben nu moe! Wat zijn er omtrent deze tere liefdesband een vragen zonder antwoord en waar kan ik terecht met mijn vragen? Ik hoor vaak zeggen dat er geen concrete punten aangereikt worden. Jongeren denken dat drie keer in de week gemeenschap hebben normaal is. Ouderen zoeken naar een spontane manier en een goede tijd. Jonge gezinnen kunnen worstelen met de vraag over gezinsplanning. En Paulus zegt: ’Je niet aan elkaar onttrekken dan met de goedkeuring van beiden.’ Dan moet er gepraat worden over zo’n kwetsbaar onderwerp. Een seksueel gezond liefdesleven is veel waard en beïnvloed je dagelijkse geluk en bezigheden. Andersom is het ook waar. Je dagelijkse bezigheden en de omgang met elkaar beïnvloeden je intieme huwelijksleven. En dat niet alleen. Wat te denken van de dagelijkse draaglasten?
  3. God schiep de man die visueel ingesteld is. Het raakt een man als hij een billboard met naakte lichaamsdelen ziet. Hoeveel te meer raakt het een man wanneer hij een naakte persoon ziet. Laten we als vrouwen ons bewust zijn van de impact die dit heeft op een man. Hij is niet smerig maar hij is gezond en heeft je liefde en steun hard nodig. Is er voldoende vertrouwen om te zeggen waar hij mee worstelt? Mannen recht je schouders en durf te zeggen wat er gebeurt met je. Wees sterk! Gedraag je mannelijk!
  4. Mannen hebben meer behoefte aan seksualiteit. Een ingeschapen verlangen. Beiden, zowel man als vrouw moeten leren met de verlangens en verwachtingen van de ander om te gaan.
  5. Durf als echtpaar je eigen structuren en gewoontes te ontwikkelen. Zoek naar mogelijkheden en vermijd de gedachte over onmogelijkheden. Wees in het zoeken van tijd, hoeveelheid, wijze waarop, creatief. Je mag van elkaar genieten.
  6. Laat je agenda niet bepalen door anderen maar houdt tijd en ruimte in je agenda voor je geliefde! Het kan toch niet zo zijn dat er veel afspraken instaan en er geen tijd dus ook geen aandacht voor de liefste overblijft? Dat gebeurt al teveel en te snel.

Seksualiteit is geen spannend onderwerp of vies onderwerp. Het is een mooi cadeau uit de handen van de Schepper. Seksualiteit is niet aan regels gebonden maar aan de Schepper verbonden. Laat God maar toe in je slaapkamer!

Seksualiteit is exclusief. Het sluit ieder ander buiten! Het is een geheim van jullie samen. Niemand heeft er mee te maken hoe jullie daar invulling aan geven.

Goede seksualiteit heeft te maken met kennis. Hoe zit je eigen lichaam in elkaar en hoe dat van de ander? Wat maakt dat je opgewonden raakt en wat gebeurt er dan? Opgewonden raken is een fysieke reactie van het gezonde lichaam. Wie schiep dit lichaam met deze mogelijkheid? Is opgewonden raken verkeerd?

Het is normaal dat je verliefde gevoelens overgaan in lichamelijke behoeftes. Maar het is even normaal dat je sterkere wordende relatie niet altijd even sterk op seksualiteit gericht is. Seksualiteit kun je in de agenda zetten. Het lijkt misschien niet zo spontaan. Het is wel een mogelijkheid om samen een romantische avond te creëren, wetend dat seksualiteit niet pas in bed begint. Maak tijd voor seksualiteit!

Wanneer je er nooit zin in hebt dan is daar een oorzaak voor. Zoek samen naar de oorzaak. Dat kan fysiek zijn, dat kan verleden zijn of minder fijne ervaringen binnen het huwelijk. Maak ruimte waar die nu nog niet is.

En vergeet nooit dat God ook hierin Zijn hulp en bijstand wil geven. Mag Hij ook bij dit onderwerp betrokken worden?

Is het belangrijk om een seksuele relatie spannend te houden? Mijn mening is dat sprankeling in de intiemste relatie ruimte geeft om op hoog niveau te blijven genieten. Spanning? Of vertrouwen om behoefte, verlangen en verwachtingen te bespreken? Wat kiezen jullie?

En is het ingezakt? Kleed je dan eens mooi voor je man. Ga samen iets doen wat je fijn vindt. Uit eten? Doen! Houdt de relatie levend. Laat je relatie niet uitbloeien. Laat je ook niet wijsmaken dat dit niet mag of kan. Je man is het meer dan waard! Satan maakt ons veel wijs op dit gebied om ons los te weken van elkaar. Hoe losser we zijn hoe minder God aan Zijn eer komt!

Heb je er wel eens over nagedacht dat de Openbaring van Johannes spreekt over een versierde bruid voor haar man? Ja, ik weet het, dat is in geestelijke zin. Maar gaan we soms niet te snel voorbij aan de aardse les die hieruit te leren valt?

Bijzonder dat de Bijbel begint en eindigt met het huwelijk. Het aardse huwelijk moet uitmonden in een hemels huwelijk. Dat is het grote doel van ons huwelijk en van het krijgen van onze kinderen.

Wil je meer leren over het huwelijk? Meer kennis geeft meer begrip. Of zoek je naar een diepere laag in de band met elkaar? Dan is een samen-delen-dag verrijkend! Lees de reviews gerust eens door. Als abonnee van mijn blogs krijg je 10% korting als je inschrijft via het contactformulier en voor het einde van 2020.

2 gedachten over “Beloofd is beloofd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *