Retraite-midweek-Frankrijk

Om een beeld te krijgen wat een retraite inhoudt leest u de retraite-dag en de retraite twee-daagse eerst door. 

 

Bij een retraite-midweek is per onderdeel van de dag veel rust en stilte ingebouwd. We kunnen tijd loslaten en meer in het nu zijn. Geen zorgen voor morgen! EEN EILAND VAN RUST!

 

Voor wie?

 • Een overbelaste moeder
 • Een over-drukke vader
 • Een echtpaar wat meer tijd samen wil doorbrengen
 • Een vrouw die haar balans weer wil vinden
 • Een man die even een pas op de plaats wil nemen
 • Iemand die stille tijd weer een plaats in zijn leven wil geven
 • Iemand die geen stilte meer kan vinden in zichzelf
 • Iemand waarbij het zicht op zichzelf en/of de omgeving is vertroebelt
 • Iemand die gewoon even rust en stilte nodig heeft

ENZ. ENZ.

 

Stel je voor….

# Helemaal alleen enkele uren met uw rugzak aan een meer. Liggend op een plaid. Luisterend naar de natuur. Overdenken van de dagtekst

# Wandelen in de stilte urenlang en alleen maar luisteren. De gedachten die dan komen wegschrijven. Stil laten worden…

# Buiten aan tafel genieten van een heerlijke maaltijd of met uw bord eten op een stille plaats alleen. NIets moeten:ont-moeten!

# Zwemmen in de vroege morgen of ’s avonds. ALLEEN in de buitenlucht! Uw gedachten laten komen en gaan….

# Samen zingen in de open lucht bij het kampvuur. Geen zware gesprekken!

# In de natuur met de schildersezel kleuren gebruiken om kleur te geven aan…Ja dat kan aan van alles zijn. Aan een psalm die bij uw situatie past, aan uw gevoel, uw verlangen of gewoon de omgeving die u ziet….

# Wandelend kruiden plukken uit de natuur om er een omelet van te (laten) bakken of thee van te zetten

# Met een boek op een plaid in de natuur lezen

# De groentetuin bewerken

 

Mogelijkheden te over! 

 

Het programma van deze week is voor elke leeftijd, geslacht en status. Zowel single als echtparen of personen die een week alleen willen zijn. Welkom!

 

Op zeven uur rijden vanuit Bergen op Zoom ligt Le Vignot/Braize. Een mooie omgeving voor een midweek retraite.

 

Op maandag starten we het programma om 16.00u. en op vrijdag vertrekken we om 10.00u. We zijn te gast bij Gert-Jan en Elly Paauwe. Zij zullen met ons het verblijf tot een aangename en onvergetelijke midweek maken.

 

Deze week is inclusief overnachtingen (opgemaakte bedden), handdoeken, maaltijden, tussendoortjes, materialen en volledig verzorgd programma. Er zijn geen uitjes in het programma opgenomen (geen excursiegeld). In de omgeving zijn georganiseerde activiteiten met het thema ‘Kom tot Rust‘. De Bijbel, natuur, creatief en actief zijn de kernwoorden voor deze midweek. Met uw wensen/mogelijkheden wordt rekening gehouden. Elk dagdeel zal er een nieuwe activiteit aangeboden worden. Aangeboden! Geen terugkoppeling! Past deze niet bij u/jou dan zijn er alternatieven of gebruikt u/jij die tijd naar eigen inzicht. Tot rust komen kan op de bij u/jou passende wijze! Een voorbeeld: we gaan schilderen op canvas met een bij het thema passende opdracht. Dit is niets voor u/jou? Dan zijn er volop andere mogelijkheden: zwemmen, wandelen, aan het meer zitten, in de tuin werken…

 

HET DELEN VAN VERHALEN WORDT NIET GESTIMULEERD! ZWARE EN MOEILIJKE GESPREKKEN WORDEN VERMEDEN. Tenzij u/jij behoefte hebt aan een gesprek met een van ons. Dat is altijd mogelijk!

 

Bij de inschrijving (via het contactformulier) vraag ik u/jou om adres, geslacht, leeftijd en voorkeuren aan te geven. Wilt u/jij ook aangeven met wie u/jij eventueel samen komt?

 

De prijs van de volledig verzorgde midweek is variërend van €295,00 p.p. tot €430,00 p.p. Deze prijs is afhankelijk van de mate van privacy en basic of luxe. Na de inschrijving hebben we contact met u om de mogelijkheden te bespreken. Na het versturen en overeenkomen aan de hand van de offerte wordt u gevraagd de helft van het reisbedrag over te maken.

 

Bij de prijs zijn bedlinnen, eindschoonmaak, maaltijden, tussendoortjes, programmabegeleiding en materialen inbegrepen.

 

Gratis gebruik van het zwembad behoort tot de extra’s.

 

Na de aanmeldingen krijgt u (zo u/jij wilt) een deelnemerslijst om zo mogelijk samen te rijden of een busje te huren en de kosten te delen of uw/jouw reis te vergemakkelijken door om de beurt te kunnen rijden. De gegevens worden gedeeld na goedkeuring van deelnemers.

 

Wij (Aart en Corrie Kole) zullen deze midweek beiden aanwezig zijn om uw verblijf tot in de puntjes te verzorgen.

 

Voor D.V. 2020 staan de volgende midweken gepland:

 • 25 t/m 29 mei (week tussen Hemelvaart en Pinksteren)
 • 2 t/m 6 november

 

Vol=volgeboekt! Er is plaats voor 12 personen.